RadioGora


petak, 29. rujna 2017.

Grčki kršćanin primio islam nakon što se bivši vođa EDL-a pojavio na TV-u sa Kur'anom

Mržnja prema islamu i označavanje islama kao nasilnog, varvarskog i nekompatibilnog sa 21. vijekom je postao norma u mnogim društvima.

Međutim, usred propagande desničara i ksenofoba koji nastoje da demonizuju islam, oni koji iskreno čitaju o islamu na kraju završe tako što prihvate islamski način života.
Ranije u junu ove godine, poznati islamofob, bivši član EDL- a (radikalne organizacije Engleska odbrambena liga) Tommy Robinson je gostovao uživo na britanskom TV kanalu, emisiji Dobro jutro Britanijo sa primjerkom Kur’ana na engleskom jeziku, tvrdeći da Kur’an propagira nasilje i terorizam.
Piers Morgan, domaćin emisije, nazvao je Robinsona ‘ludakom punim predrasuda’, na šta je on odgovorio ‘Da li ste ikada pročitali ovu knjigu, pročitajte Kur’an i otkriti ćete”.
Kao što se to dogodilo mnogo puta, ljudi su pročitali Časni Kur’an, a jedan od njih bio je tridesetšestogodišnji Christos Onassis, grčki hrišćanin koji je na Twitteru postavio niz objava u kojima objašnjava kako ga je navedena emisija i gostovanje Robinsona dovelo da primi islam i sada se zove Abdul-Bari:
On je onda objavio kako je zapravo pročitao isti prijevod Kur’ana na engleskom jeziku koji je Robinson pokazivao u emisiji:
O svom prihvatanju islama Abdul-Bari kaže: “Islamofobična osoba koja je bila na britanskoj televiziji je kazala da se pročita Kur’an, jer on navodi ljude da ubijaju…. Pročitao sam i shvatio da je Kur’an istinit. Prije nego što sam primio islam, bio sam kršćanin. Mi, Grci, smo većinom kršćani. Volimo dobru hranu, čudna pića i muziku. Očigledno za mene više nema piva, rakije i muzike.
Planiram da pokušam i naučim što je moguće više o islamu. Moja poruka islamofobima je- Život je kratak da bi bili puni mržnje. Nakon što nas nestane, islam će ostati. Nemuslimanima poručujem da pročitaju Kur’an i budu otvorenog uma”.
Oni žele utrnuti Allahovo svjetlo ustima svojim,
a Allah će učiniti da svjetla Njegova uvijek bude,
makar krivo bilo nevjernicima.es-Saff, 8)
      


Nema komentara: