RadioGora


srijeda, 6. rujna 2017.

Holandija nastavlja dalje svojim zločinima Holandski parlament nije na dnevni red stavio pitanje Rohingya muslimana jer “nije dovoljno važno | www.radiogora.info

Holandski parlament nije na dnevni red stavio pitanje Rohingya muslimana jer “nije dovoljno važno
Parlament je mjesto gdje se treba razgovarati o stanju muslimana Arakana. Zbog toga je sramotno odbijanje našeg zahtjeva, kazao je Tunahan Kuzu, lider stranke Denk
Holandski parlament odbio je zastupnički upit za stavljanje na dnevni red pitanja o situaciji Rohingya muslimana, javlja Anadolu Agency (AA).
Partija Denk u Holandiji uputila je prijedlog za stavljanje na dnevni red pitanja nasilja na Rohingya muslimanima, no parlament je to odbio, uz obrazloženje da se “ne radi o dovoljno važno pitanju”.
Lider Denk Partije Tunahan Kuzu za AA je kazao kako je u holandskom parlamentu prisutan dvostruki standard.
“Parlament je mjesto gdje se treba razgovarati o stanju muslimana Arakana. Zbog toga je sramotno odbijanje našeg zahtjeva”, kazao je Kuzu.
Dodao je kako nije dovoljno samo vršiti diplomatski pritisak na vlasti Mijanmara.
“Mi predlažemo da Vlada Holandije primi Rohingya muslimane kao izbjeglice te da tu praksu predloži i drugim evropskim zemljama. Osim toga, zahtijevamo da Holandija zaledi ekonomske odnose sa Mijanmarom koji su ojačani nakon zvanične posjete Vlade Holandije ovoj zemlji 2015. godine”, naglasio je Kuzu.
Lider partije Denk na kraju je rekao Ujedinjeni narodi hitno trebaju intervenisati i spriječiti nasilje nad Rohingya muslimanima.

Nema komentara: