RadioGora


subota, 30. rujna 2017.

Nesvakidašnji događaj u Turskoj: Majka i kćerka se porodile istovremeno

Ratna dešavanja u Siriji i napuštanje domovine bili su teški trenuci kroz koje su majka i kćerka, porijeklom Turkmenke, prošle. Nakon nešto više od dvije godine boravka u Konyi, majka i kćerka skoro istovremeno su saznale da su ostale u drugom stanju, a nekoliko mjeseci kasnije zajedno su na svijet donijele sinove.
Kako bi se na određeni način odužile državi Turskoj za svu podršku koja im je pružena po dolasku u Konyu, Fatma (42) i Gade (21) su sinovima dale imena Recep i Tayyip, što su imena turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.
Majka i kćerka su tokom trudnoće zajedno odlazile na kontrole, zajedno se porodile i na kraju zajedno uzele svoje sinove u naručje.
Dvije porodilje je u bolnici u Konyi posjetio glavni ljekar Erkan Atas, koji im je prenio čestitke turskog ministra zdravstva Ahmeta Demircana.
Atas je u izjavi za Anadoliju kazao kako je i sam iznenađen činjenicom da su majka i kćerka rodile u isto vrijeme.
– Nisam čuo ranije da se desilo nešto slično. Ono što je najvažnije od svega jeste da su majke i bebe dobro. Želimo im dug život i puno zdravlja – rekao je Atas.
Majka Fatma Birinci nakon poroda je kazala kako je sretna što je svog sina u naručje uzela živog i zdravog.
– Posebno sam sretna sto sam rodila u isto vrijeme sa svojom kćerkom. Istovremeno sam dobila i sina i unuka – kazala je Birinci.
Kćerka Gade Birinci je zahvalila svima u bolnici na pruženoj podršci.
– Veoma sam sretna jer sam danas postala i majka, a dobila sam i brata – poručila je Gade.

Nema komentara: