RadioGora


nedjelja, 22. listopada 2017.

Ni u jednoj opštini na Kosovu nema pobednika, sledi drugi krug glasanja

Ni u jednoj opštini na Kosovu, uključujući i sedam najvećih, nema pobednika u prvom krugu glasanja na današnjim lokalnim izborima za gradonačelnike, objavila je TV Klan Kosova rezultate lokalnih izbora na osnovu analize izlaznosti i glasanja instituta "Gani Bobi".
U drugi krug glasanja prema ovim rezultatima, u Prištini idu kandidati Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova.

U Uroševcu u drugi krug glasanja idu kandidati Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, dok se u Djakovici takmiče kandidati Alijanse za budućnost Kosova i Alternative, nove stranke Mimoze Kusari Ljilje.

U Mitrovici u drugi krug izbora idu kandidati Alijanse za novo Kosovo i Demokratske partije Kosova, dok se u Prizrenu takmiče kandidati Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova.

U Gnjilanima u drugi krug idu Demokratski savez Kosova i Samobopredelenje, dok je najneizvesnija situacija u Peći gde kandidati Demokratskog saveza Kosova, odnosno Alijanse za budućnost Kosova mogu pobediti već u prvom krugu glasanja.

Na izborima je danas učestvovao 91 politički subjekt, od toga jedna koalicija, 35 političkih stranaka, 30 gradjanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata. Na ovogodišnjim lokalnim izborima takmičio se 7.091 kandidat, od toga 204 kandidata za gradonačelnike 38 opština na Kosovu, odnosno 6.887 kandiidata za odbornike u opštinama.

Izbore posmatra oko 32.000 domaćih i stranih posmatrača.

Nema komentara: