RadioGora


subota, 4. studenoga 2017.

LJUBOMORNI STE ? ? ? - Upomoć, ljubomorna sam na prijateljicu ! ! !

Dakle, ako te osjećaj ljubomore prema frendici proganja, najbolje je razmisliti o ovome: Jesi li inače ljubomorna osoba, često si ljubomorna i na druge, npr. na svoju sestru, popularnu curu iz škole koju jedva poznaješ, zvijezde itd. Ako jesi, vrijeme je da se promijeniš jer ti taj negativan osjećaj samo odmaže u svemu. No ako inače nisi ljubomorna osoba, a ljubomora se pojavila samo kod te frendice, nije loše da razmisliš zašto je tako. Naime, možda ta tvoja prijateljica ne ispunjava tvoje potrebe – možda ti ne pruža dovoljno podrške, zapravo ne daje od sebe onoliko koliko ti daješ i osjećaš se zakinuta, tj. da više daješ u tom prijateljstvu od nje.

Razmisli jesi li sretna kao njezina prijateljica ili zapravo imaš osjećaj da te vaše prijateljstvo čini nesretnom? Činjenica je da, ako se super slažete i obje dajete jednako od sebe kao prijateljice, tada su i šanse da joj postaneš zavidna zaista minimalne. Ako si zavidna svojoj najboljoj prijateljici, vjerojatno ona nije prijateljica koja ispunjava tvoja emocionalna očekivanja i vrijeme je da se više okreneš drugim prijateljicama ili potencijalnim prijateljicama i više se potrudiš oko novih prijateljstava. Jer ovdje nešto ne štima!

Ali ako se dobro slažeš s njom,razmisli o svojim motivima za ljubomorne ispade, jer je tužno upropastiti prijateljstvo samo zbog toga! Stoga dobro izanaliziraj zbog čega zavidiš toj osobi, odnosno, što je to što ona ima, a ti nemaš (a htjela bi imati).
Kada osjetiš žalac ljubomore, umjesto da razmišljaš o onome što nemaš, sjeti se nečega lijepoga što imaš. Pa i to da si dobra prijateljica najpopularnije djevojke u školi svakako ima i super strana - sigurno si i ti zbog toga na dobrom glasu, a bez one gnjavaže kojoj je ona stalno izložena. Osim toga, budući da si dio njezina društva, stalno ćeš biti na najluđim tulumima i svim bitnim događanjima gdje možeš upoznati puno novih i zanimljivih ljudi.
Tvoja frendica stalno je okružena dečkima jer je, po tvom mišljenju, puno zgodnija od tebe, zbog čega se ti osjećaš kao autsajderica? Prije svega, svatko je lijep na svoj način, a osim toga, možda si baš ti nekima zgodnija jer ljepota je u oku promatrača. No tvoja prijateljica, ako je samopouzdanija i sigurnija u svoj izgled, bit će smjelija u isprobavanju novih odjevnih kombinacija pa će i tebe potaknuti da se i sama odvažiš na hrabrije kreacije. To je svakako zabavnije nego kad su u pitanju dvije cure pune kompleksa koje se zato ne usude biti cool, zar ne?
Naravno, uvijek možeš raditi na sebi kako bi što bolje izgledala – zdravije se hraniti i baviti se tjelovježbom, a svoju prijateljicu, umjesto da budeš ljubomorna na nju, zamoli da ti u tome pomogne. I još nešto: možda čak ti izgledaš bolje od svoje frendice, ali to ne shvaćaš, jer sebe gledaš previše kritično! 
 
Jedno je sigurno - protiv ljubomore se moraš boriti jer je negativna i uništava prijateljstva. Ako si ljubomorna na prijateljicu, nećeš shvatiti ozbiljno njezine probleme i potrebe i ona će to s vremenom osjetiti, pa ćeš se zatvoriti u krug nezadovoljne ja - koja će na kraju ostati sama.
Osim toga, probaj se nametnuti svojim stilom i osmisli vlastiti imidž, jer svatko ima nešto lijepo što može istaknuti.

 Ako si kreativni tip, potrudi se i prekroji odjeću od mame ili sestre, napravi nešto svoje i posebno. Misliš da ti ni to neće pomoći da postaneš zanimljiva ljudima? Promatraj prijateljicu kada razgovara s drugim osobama i nauči nešto od nje, jer nasmiješeno lice i vedra narav otvaraju sva vrata. Kao što smo puno puta ponovili, sve je u samopouzdanju i pozitivnom stavu na kojem može poraditi svatko od nas, a super je stvar ta da na to ne trebaš potrošiti ni kune, pa zašto ne probati.
Ne opterećuj se mišlju da moraš biti omiljenija ili istaknutija i čim se time prestaneš opterećivati, svakako ćeš brzo zapaziti pozitivne rezultate i bit ćeš sretna uz svoju frendicu!

Nema komentara: