RadioGora
Flag Counter

četvrtak, 30. studenoga 2017.

Sirija Prva Zemlja Svijeta o Uklanjanu Tumor-a

Palestinski neurolog Imad Talame’ i njegov tim u okupiranom El-Halilu/Hebronu na Zapadnoj obali uspjeli su u utorak ukloniti tumor mozga dvadestčetvorogodišnjem pacijentu iz Pojasa Gazze, 

Neurolog kaže da je u operaciji koja je trajala sedam sat uklonjen veliki dvodijelni tumor, ističući da je jedan od dva dijela bio osušen i pripijen za mozak što je operaciju dodatno činilo ‘komplikovanom i teškom’.

Rekao je da su on i njegov tim su učinili sve što je bilo u njihovoj moći kako ne bi bilo negativnih posljedica za pacijenta, ukazujući na činjenicu da se takva vrsta tumora javlja u manje od 1 posto ljudi i da je ovakva operacija u zemljama trećeg svijeta ‘čudo’.

Doktor je kazao da su zdravstvene usluge u Palestini razvijene i da doktori drže korak s najnovijim dostignućima do te mjere da mogu parirati doktorima u razvijenim zemljama koji koriste najrazvijeniju medicinsku opremu.

Porodica pacijenta Halida Ebu Anze iz Gazze se zahvalila doktoru i njegovom timu na uspješnoj operaciji koja je spasila život njihovom sinu.

Nema komentara: